Cash-out betting…

Πολλά λάθη στη ζωή είναι ασυγχώρητα, όχι όμως πλέον στο στοίχημα. Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες έχοντας υιοθετήσει την υπηρεσία Cash Out δύσκολα θα χάσεις τα λεφτά σου από ένα επιπόλαιο λάθος. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που λειτουργεί ως εξής:

Μπορείς να τοποθετείς ένα στοίχημα και να εξαργυρώνεις ένα μεταβλητό ποσοστό οποιαδήποτε στιγμή, αναλόγως την έκβαση του αποτελέσματος.

Όταν χάνεις μπορείς να εξαργυρώσεις το μισό στοίχημα ή και λιγότερο.

Αν έκανες λάθος επιλογή και στα επόμενα δευτερόλεπτα μετάνιωσες για την επιλογή σου, μπορείς άμεσα να πάρεις πίσω περίπου το 90% του πονταρίσματος.

Το cash out είναι σχετικά μια καινούρια υπηρεσία και για το εξωτερικό και στην χώρα μας. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το αν αξίζει κάποιος να ενσωματώσει μια στρατηγική με γνώμονα τo Cash Out, αλλά ήδη τα πρώτα feedbacks καταφθάνουν από συναγωνιστές.

Αρχικά, θα πρέπει να δούμε που είναι η “φάκα” των εταιρειών, ώστε να χτίσουμε μια στρατηγική αποφυγής. Όπως έχει ειπωθεί ξανά δεν υπάρχει σε καμία εταιρεία στον κόσμο με κάποια υπηρεσία που να ευνοεί τον παίχτη. Υπάρχουν όμως κενά ανάμεσα στις γραμμές μιας παραγράφου…

Το μειονέκτημα είναι καλά κρυμμένο πίσω από την ελκυστικότητα του Cash Out, είτε με την εξασφάλιση κέρδους ή την ελαχιστοποίηση της απώλειας. Η ψυχολογία είναι ο βασικός συντελεστής που επηρεάζει την απόφαση για την εξαργύρωση χρημάτων. Συγκεκριμένα, οι ανυπόμονοι παίχτες θέλουν να λάβουν τα κέρδη τους το συντομότερο. Οι εταιρείες δεν προσφέρουν προς εξαργύρωση ένα ματς στο 100% της αγορασμένης απόδοσης και τότε ξεκινάει η απώλεια για τον παίχτη. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να μελετηθεί και η περίπτωση εξαργύρωσης λόγω πιθανής απώλειας. Πόσο πιθανή είναι αυτή η απώλεια, επειδή στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ανατροπές, και τι ποσοστό χρημάτων προσφέρει πίσω η εταιρεία;

Είναι ένα εύλογο ερώτημα, γιατί σε ένα στοίχημα των 20 ευρώ η εταιρεία μπορεί να δώσει πίσω 10 ευρώ ή και 0,20 λεπτά. Προφανώς, στην πρώτη περίπτωση δεν έχει χαθεί το στοίχημα ακόμα, ενώ στη δεύτερη δεν έχει νόημα το επιστρεφόμενο ποσό.

Ας δούμε ένα παράδειγμα πως επωφελούνται οι εταιρείες από το Cash Out

Ένας παίχτης ποντάρει στην απόδοση 3,00 και η εταιρεία του πληρώνει 2,70 για να αποσυρθεί. Στα 20 ευρώ πονταρίσματος η εταιρεία θα πληρώσει 54 ευρώ αντί για 60. Κάνει έκπτωση στο 10% του πληρωθέντος ποσού (εφ’ όσον τα πράγματα δεν πάνε καλά για την εταιρεία) και ο παίχτης πανηγυρίζει που κέρδισε με μειωμένη απόδοση. Παράλληλα, συνεχίζει να κατευθύνεται στην ίδια επιλογή αφού του πηγαίνει “καλά”… ενισχύοντας τα κέρδη της εταιρείας με στοιχήματα που είναι κερδισμένα γι’ αυτόν!

Αφού, λοιπόν, είδαμε πως ακριβώς κερδίζουν οι εταιρείες ήρθε η ώρα να αναλύσουμε πως θα κερδίσουμε και εμείς! Στη ζωή δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, οπότε επιλέγουμε ένα ματς να το στοιχηματίσουμε μέχρι τέλους ή απλά συμβιβαζόμαστε στην ιδέα ότι θα απωλέσουμε το 10% του πιθανού κέρδους. Ένας συντηρητικός παίχτης θα προτιμήσει την δεύτερη επιλογή, αν και δεν είναι θέμα συντηρητισμού, αλλά επιλογής στρατηγικής. Γνωρίζω παίχτες που δεν παίζουν αποδόσεις κάτω από 4,00 και τις ακολουθούν πιστά. Το θέμα, όμως, του παρόντος άρθρου είναι το Cash Out και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Έτσι, θα “κλέψω” την στρατηγική ενός φίλου και θα δημοσιεύσω το email του με το οποίο μου έκανε μια πρόταση πονταρίσματος με Cash Out.

“ Κάθε πρωί κοιτάζω τα παιχνίδια που θα παίξω αργότερα μέσα στην ημέρα. Ορίζω τους στόχους με βάση την επιλογή μου, δηλαδή τα παιχνίδια στα οποία πιστεύω ότι θα σημειωθούν τα περισσότερα γκολ. Τα στοιχήματά μου είναι ως επί το πλείστον over 1,5 και οι πιθανότητες που ψάχνω είναι 1,20 – 1,50 στις περισσότερες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που θα σημειωθεί το πρώτο γκολ μπορώ να χρησιμοποιήσω την επιλογή cash out, η οποία μου δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για να αποσυρθώ πριν τελειώσει το παιχνίδι. Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική. Σε μερικούς αγώνες το πρώτο γκολ σημειώνεται πολύ γρήγορα και σκέφτεσαι να περιμένεις να σημειωθεί άλλο ένα και να κερδίσεις στο 100% το στοίχημα, αλλά όσο δεν σημειώνεται γκολ η επιστροφή χρημάτων μειώνεται. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το cash out στο πρώτο γκολ. Αν το ματς είναι στα πρώτα λεπτά έχω την πολυτέλεια να περιμένω να φτάσει η απόδοση εκεί που επιθυμώ, αν όχι εξαργυρώνω το ελάχιστο κέρδος μου. “

Στην ουσία, ο φίλος χρησιμοποιεί την τακτική over 1,5 που έχω προαναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αλλά με την διαφορά ότι συνδυάζει το Cash Out και πετυχαίνει με αυτό τον τρόπο την μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων για να κερδίσει. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτή την τακτική να έχετε στο νου σας τις εξής παραμέτρους: Να κάνετε πονταρίσματα σε παιχνίδια που είναι πιθανά για over 2,5 και αν είναι δυνατόν under 3,5. Τονίζω αυτόν τον συνδυασμό γιατί ένα ματς που έχει πολλές πιθανότητες να σημειωθούν πάνω από 3-4 γκολ θα έχει και μικρή απόδοση στο over 1,5. Γενικότερα, πιστεύω ότι είναι μια καλή τακτική για να βγει το “μεροκάματο”.

Ενδεικτικά να αναφέρω και άλλη μια τακτική αν και διαφωνώ με τις μικρές αποδόσεις μεν, αλλά είμαι υποχρεωμένος δε να τις αναφέρω, γιατί ο κάθε παίχτης έχει διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο πονταρίσματος. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια μόδα που λέγεται 8% επιτόκιο. Οι παίχτες που την ακολουθούν ποντάρουν σε ματς που δίνουν 1,16 και κάνουν Cash Out όταν η απόδοση φτάνει στο 1,08. Δηλαδή στο μισό κέρδος από το αρχικό.

Η τάση αυτή ονομάζεται έτσι γιατί προσφέρει 8% επιτόκιο ημερησίως, 240% μηνίαιο. Σίγουρα είναι ένα επιτόκιο που δεν επιστρέφει καμία τράπεζα στον κόσμο. Η προσοχή θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο “σπάσιμο” ενός ή παραπάνω ματς (παρά τη σιγουριά συμβαίνει) και πόσα πονταρίσματα απαιτούνται για να επανέλθει η τάξη στο bankroll και στη συνέχεια των κερδών. Αν δεν μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά, η στρατηγική πρέπει να απορριφθεί.

Στο Cash Out μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στα μονά ή στα παρολί και αυτό είναι σημαντικό. Το μειονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι μειώνει το value της απόδοσης όταν γίνεται εξαργύρωση πριν το τέλος του ματς, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες ήττας. Είναι μια υπηρεσία που προσφέρει win-win συνθήκες, ενώ η σωστή διαχείριση είναι αυτή που θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα στο τέλος. Εξάλλου αυτό είναι το στοίχημα, νικητής είναι αυτός που ξέρει να “φεύγει” από το τραπέζι την κατάλληλη στιγμή…

Αφηστε ενα σχολιο