Πάμε ταμείο με στοιχημα Over

Το στοίχημα είναι ένα δημοφιλές και απλό φαινομενικά παιχνίδι. Και λέμε φαινομενικά, γιατί αν κοιτάξει κανείς τις κατηγορίες στοιχημάτων που υπάρχουν, θα καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι bookmakers προσφέρουν δεκάδες κατηγορίες στοιχημάτων για κάθε παιχνίδι είτε αυτό είναι το απλό 1Χ2 είτε είναι ασιατικό στοίχημα, είτε στοιχήματα για σκόρερ και πολλά, πολλά άλλα.

Μια αρκετά δημοφιλής κατηγορία στοιχημάτων, που πολλοί παίκτες επιλέγουν είναι τα over 2,5 γκολ. Το συγκεκριμένο στοίχημα, επιβεβαιώνεται αν σε κάποιο παιχνίδι σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ. Αν σημειωθούν μέχρι και δύο τότε το στοίχημα χάνει και είναι το λεγόμενο under 2,5.

Το over 2,5 γκολ είναι ένα στοίχημα πολύ δημοφιλές ακόμα και σε παίκτες, που παίρνουν πιο σοβαρά το παιχνίδι του στοιχήματος. Οι συγκεκριμένοι παίκτες, για να επιλέξουν παιχνίδια, στα οποία πιστεύουν ότι θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ αναλύουν πολλές παραμέτρους.

Αν κάποιος παίκτης διαβάσει στατιστικά, φόρμα ομάδων και αγωνιστικά νέα είναι πολύ πιθανό να βγάλει μια άποψη για το πόσα γκολ αναμένονται να σημειωθούν στον αγώνα. Αν για παράδειγμα μια ομάδα έχει απουσίες στην άμυνα, ενώ και η αντίπαλός της δεν έχει καλή αμυντική παρουσία, τότε το over 2,5 είναι ξεκάθαρη επιλογή.

Όμως, τα πράγματα και εδώ δεν είναι τόσο απλά. Ακόμα κι αν κάποιος έχει αποφασίσει ότι θα κινείται στοιχηματικά μόνο με over 2,5 γκολ, θα πρέπει να μελετήσει αρκετά το συγκεκριμένο στοίχημα και τις αποδόσεις που προσφέρονται.

Όπως και σε κάθε στοίχημα οι bookmakers είναι συνήθως διαβασμένοι. Αν κάποιος παίκτης πιστεύει ότι σε ένα παιχνίδι θα σημειωθούν αρκετά γκολ, το πιο πιθανό είναι να το πιστεύουν αυτό και οι στοιχηματικές, οπότε η απόδοση του over 2,5 δε θα είναι υψηλή.

Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο… παιχνίδι το value betting. Ο παίκτης θα πρέπει να γνωρίζει τις πιθανότητες εμφάνισης ενός σημείου, στην προκειμένη του over 2,5, και πώς αυτές μεταφράζονται σε αποδόσεις. Έτσι, όταν κάποια στιγμή βρει λάθος των bookmakers, με μεγαλύτερη απόδοση από αυτή που πραγματικά δείχνει την πιθανότητα επαλήθευσης του σημείου, θα την προτιμήσει και θα εκμεταλλευτεί τη λάθος απόδοση για δικό του όφελος. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η απόδοση είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου, δε θα την προτιμήσει, γλιτώνοντας, έτσι, να παίξει με χειρότερους όρους.

Αυτό, φυσικά, εφαρμόζεται σε κάθε κατηγορία στοιχημάτων, αλλά εν προκειμένω στα over 2,5 μπορεί να αποφέρει μακροχρόνια θετικότερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί για να μειώσει πιθανές ζημίες, να μελετήσει τα ασιατικά χάντικαπ που προσφέρονται στην κατηγορία των γκολ, όπου εκεί εφαρμόζονται οι βασικές αρχές των ασιατικών στοιχημάτων στα Over/Under.

Σε κάθε περίπτωση, και ότι κι αν επιλέξει κανείς να ακολουθήσει σε σχέση με τα over 2,5 στοιχήματά του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η στρατηγική πρέπει να είναι η ίδια συνεχώς.

Το over 2,5 είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στοίχημα, που πολύς κόσμος επιλέγει να παίξει, είτε σε μονά, διπλά ή παρολί με περισσότερες επιλογές, αλλά θα πρέπει, όπως όλες οι κατηγορίες στοιχημάτων, να μελετηθεί και να αναλυθούν οι καλύτερες στρατηγικές, που μπορούν να εφαρμοστούν πάνω του, ώστε μακροχρόνια να αποφέρει τα επιθυμητά κερδοφόρα αποτελέσματα.

Relevant news