Γιατί στοίχημα;

Παραδοσιακά, εκείνοι που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ένα δυνητικό επικερδή τομέα θα στραφούν προς τη χρηματιστηριακή αγορά. Βλέποντας την αξία των μετοχών να αυξάνονται με αξιοσημείωτους ρυθμούς (δείτε την Apple, Microsoft, Amazon μεταξύ άλλων) έχει δώσει η χρηματιστηριακή αγορά την φήμη ότι είναι ένα μέρος όπου μπορεί κάποιος να δημιουργήσει περιουσίες. Ωστόσο, εξίσου εύκολα, περιουσίες μπορούν να χαθούν. Για παράδειγμα, ο εξαιρετικά επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος Warren Buffett έχει χάσει $750 εκατομμύρια μετά την επένδυση στην Tesco, αφού οι τις τιμές των μετοχών της πέφτουν κατακόρυφα. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο, σε κανένα κλάδο, αλλά εσύ θα μάθεις εδώ γιατί πρέπει να επενδύσεις στο στοίχημα και όχι στην χρηματαγορά.

Όλα εξαρτώνται από το bankroll, δηλαδή από το κεφάλαιο που διαθέτεις προς επένδυση. Στο στοίχημα μπορείς να ποντάρεις μικρά ποσά της τάξεως των 100 και 200 ευρώ. Στις αγορές αυτά τα ποσά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και αντιθέτως θέτουν τον επενδυτή σε αδύναμη θέση. Αν είσαι από τους επενδυτές που διαθέτεις ένα αξιοσέβαστο κεφάλαιο, τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον οικονομικό σύμβουλο. Αν είσαι ένας κοινός θνητός που θέλεις να δημιουργήσεις ένα έξτρα εισόδημα, συνέχισε να διαβάζεις μαθαίνοντας γιατί μπορείς να ασχοληθείς με αυτή την αγορά.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους τα αθλητικά στοιχήματα μπορεί να είναι μια σταθερή επένδυση εφόσον αντιμετωπιστούν σωστά.

Εύκολη διαχείριση

Η πολυτέλεια της απόκτησης πολλαπλών λογαριασμών στοιχήματος κάνει τα αθλητικά στοιχήματα εύκολα στη διαχείριση. Μπορείς εύκολα να έχεις τις καλύτερες αποδόσεις με το άνοιγμα απλών λογαριασμών σε διαφορετικές εταιρείες. Επίσης, η ανάπτυξη των e-wallets θέτει την διαχείριση κεφαλαίων πιο εύκολη από ποτέ. Η κατάθεση από την τράπεζά σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι εύκολη και μπορείς να μεταφέρεις άμεσα χρήματα μεταξύ των bookmakers εξασφαλίζοντας ότι έχεις πρόσβαση στις καλύτερες αποδόσεις και ως εκ τούτου στη μεγιστοποίηση των κερδών. Η μεταφορά χρημάτων ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολη, αλλά το μεγάλο επίτευγμα είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη η διαχείριση χρημάτων ακόμα και για τους αρχάριους.

Διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες

Ανακαλύπτοντας πληροφορίες για μια εταιρεία στο χρηματιστήριο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Οποιαδήποτε πληροφορία στα μάτια του κοινού θα μπορούσε να είναι ένα προπέτασμα καπνού για πράγματα που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες, γεγονός που καθιστά δύσκολο να εμπιστεύονται διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες σχετικά με το χρηματιστήριο. Στα αθλητικά στοιχήματα αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολα. Τα νέα των ομάδων είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμα, αν κοιτάξεις τις σωστές πηγές πληροφόρησης υπάρχουν τόσα πολλά στατιστικά στοιχεία που δεν θα έχεις κανένα πληροφοριακό κενό σχετικά με την ομάδα που θες να επιλέξεις. Προγνωστικα στοιχηματος δωρεαν θα βρεις με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ ή ακόμα και στο ραδιόφωνο/τηλεόραση.

Προαιρετικές προμήθειες /αμοιβές

Φανερές προμήθειες στο στοίχημα δεν υπάρχουν. Οι προμήθειες που προκύπτουν είναι μόνο από την γκανιότα. Η απόδοση που αγοράζει κάποιος είναι καθαρή όμως, αφού έχει αφαιρεθεί το ποσοστό της εταιρείας στοιχημάτων. Επίσης, δεν χρειάζεσαι κάποιον σύμβουλο εάν τα ποσοστά επιτυχίας σου είναι καλά. Αν δεν μπορείς να κάνεις σωστές προβλέψεις μπορείς να νοικιάσεις tipsters για ένα μήνα. Είναι μια υπηρεσία που παρέχουν κάποιες εταιρείες με σκοπό να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερες προβλέψεις προσφέροντας προγνωστικά. Υπάρχουν επαγγελματίες του είδους που προσφέρουν προγνωστικά σε πολύ υψηλές αποδόσεις.

Χαμηλό Bankroll – Κεφάλαιο

Είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο όφελος από την επιλογή αθλητικών στοιχημάτων σε σχέση με μια άλλη επενδυτική επιλογή. Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω το στοίχημα δεν απαιτεί ένα πακτωλό χρημάτων για να ξεκινήσεις. Τυπικά, ένα παίκτης στοιχήματος με καλή διαχείριση των χρημάτων και μια σταθερή στρατηγική θα τοποθετήσει ένα μέγιστο ποσό της τάξης του 3% του bankroll τστα εκάστοτε πονταρίσματα του. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 40-50 στοιχήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλο ένα bankroll (εδώ δες αναλυτικά τί γίνεται με το bankroll management). Μια μικρή απόδοση της επένδυσης επομένως οδηγεί σε μεγάλα κέρδη – για παράδειγμα, ένα ROI στο 5% θα μας οδηγήσει σε διπλασιασμό κεφαλαίου σε ετήσια βάση. Το ROI είναι το “γύρισμα” της επένδυσης και είναι ο απόλυτος στόχος στο αθλητικό στοίχημα για να γίνει αυτό μια πολύ βιώσιμη επιλογή.

Για το τέλος σου άφησα το καλύτερο! Μπορεί το στοίχημα να έχεις τις παραπάνω “αρετές” που διάβασες, αλλά δεν είναι αυτό το κύριο πλεονέκτημά του. Η βιομηχανία στοιχήματος δεν μπορεί να επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση! Ανεξάρτητα αν τα κράτη ή οι λαοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εσύ μπορείς να ποντάρεις ανενόχλητος. Το στοίχημα σου χαρίζει μια πρωτότυπη οικονομική ελευθερία. Ακόμα και από τις διακοπές σου στην Ισπανία ή στο χωριό σου μπορείς να κάνεις τις επενδύσεις σου μέσω διαδικτύου.

Είναι ένα case που τα επόμενα χρόνια θα είναι αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Όλα ξεκινάνε από σένα. Το ζήτημα είναι αν εσύ είσαι έτοιμος να σταματήσεις τον τζόγο και να ξεκινήσεις τις επενδύσεις. Η αρχή γίνεται με τον ορισμό του κεφαλαίου που θα διαθέσεις. Πρέπει να γνωρίζεις που μπορείς να φτάσεις. Έπειτα, πρέπει να συνηθίσεις την ήττα. Αν δεν χάσεις δεν γίνεται να μάθεις και θα πρέπει να περιμένεις το θετικό αποτέλεσμα. Θα εκπλαγείς όταν δεις τα ποσοστά επιτυχίας των μεγάλων παιχτών.

Ένα ποσοστό της τάξεως του 60% είναι ικανό να σου φέρει χρήματα. Θα υιοθετήσεις 2-3 στρατηγικές που θα παίζεις κυκλικά, rotation δηλαδή. Δεν θα πειραματίζεσαι με πραγματικά χρήματα, αλλά με demo λογαριασμούς. Οι αποδόσεις που θα επιλέγεις θα πρέπει να είναι αξιόλογες, αλλιώς τα χρήματα χάνονται από την γκανιότα και χάνεις το πλεονέκτημα του no fee. Αν καταφέρεις και επενδύσεις σε ματς χωρίς γκανιότα, τότε είναι ακόμα καλύτερα για εσένα.

Να θυμάσαι ότι δεν θα πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία σου ή να ποντάρεις υπό την επήρεια αλκόολ. Έχουν χαθεί πολλά λεφτά από ανθρώπους που έβλεπαν ποδόσφαιρο και έπιναν μια ολόκληρη κάβα παίζοντας στοίχημα. Αν είσαι ένας από τους τύπους που κάνει ότι υπάρχει σε αυτό το κείμενο, δεν μπορείς να γίνεις επαγγελματίας. Αν κατέχεις την επενδυτική φιλοσοφία και θέλεις να διορθώσεις τα στοιχεία σου ξεκίνα από σήμερα…Θα βρεις καλά ματς το βράδυ…

Εν κατακλείδι, το αθλητικό στοίχημα είναι μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση για επενδύσεις. Σαφώς, απαιτεί να ξέρεις πώς λειτουργεί και να είσαι πειθαρχημένος. Χρησιμοποίησε τις εξειδικευμένες γνώσεις από εκείνες των οποίων οι καριέρες έχουν επικεντρωθεί γύρω από την βιομηχανία του στοιχήματος. Τόσες πολλές πληροφορίες, είναι σχεδόν αδύνατο να τις απορροφήσει ένα άτομο, οπότε η συνεισφορά εμπειρογνωμόνων και ειδικών είναι μια πολύτιμη βοήθεια για να προχωρήσεις περαιτέρω.

Αφηστε ενα σχολιο