Προγνωστικά και LIVE στοίχημα

Το στοίχημα μπήκε στις ζωές των ανθρώπων και πήρε μεγάλες διαστάσεις. Όπως είναι φυσιολογικό, όταν κάτι έχει να κάνει με τόσο πολύ κόσμο και έχει άμεση σχέση με χρήματα, πολλοί είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με την ενημέρωση για το στοίχημα ή και την παροχή προγνωστικών.

Πώς επηρεάζουν όλα αυτά, αν επηρεάζουν, το LIVE betting, που επίσης είναι πολύ δημοφιλές; Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνουν όσοι δίνουν προγνωστικά, τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες και σε ποιες περιπτώσεις οι μεν επηρεάζουν τους δε.

Προγνωστικά

Το μόνο που δεν μπορεί να πει κανείς είναι ότι υπάρχει έλλειψη προγνωστικών για το στοίχημα. Σε όλο τον κόσμο, και ακόμα και στην Ελλάδα, υπάρχουν αμέτρητα άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά, sites για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλα είναι δωρεάν, άλλα είναι επί πληρωμή και το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης βρίσκεται ανάμεσά σε τόσες πολλές επιλογές χωρίς να είναι σίγουρος αν θα πρέπει να επιλέξει κάποια από αυτές και, αν ναι, ποια θα είναι αυτή.

Παντού θα βρείτε ανθρώπους, που προσεγγίζουν το stoixima με διάφορους τρόπους και απευθύνονται, οι περισσότεροι, στους παίκτες με τρόπο που θα τους δελεάσει. Υπόσχονται σίγουρα κέρδη με τα δικά τους προγνωστικά ή τον δικό τους τρόπο παιξίματος ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και είτε να αποσπάσουν διαφημιστικά έσοδα, σε περίπτωση κάποιων media, είτε να αποσπάσουν συνδρομές σε περίπτωση κάποιον sites με προγνωστικά επί πληρωμή.

Κάποιοι από τους τύπους ανθρώπων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα είναι:

– Όσοι προτείνουν συστήματα που φέρνουν… σίγουρα κέρδη

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται όσοι προτείνουν συστήματα που υπόσχονται σίγουρα κέρδη. Φυσικά, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανονική παρουσίαση (που να περιλαμβάνει και κριτική της μεθόδου), παρά μόνο ένα focus στο πόσο καλό είναι το σύστημα και πόσο σίγουρα θα είναι τα κέρδη των παικτών.

Περιττό να πούμε πόσο κακό μπορεί να κάνει αυτού του είδους η προτροπή στους παίκτες. Μπορεί να χαθούν αρκετά χρήματα μέχρι να καταλάβουν ότι δεν… δουλεύει το όλο σύστημα. Ή αν δουλεύει, δεν είναι για όλους και πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, που όμως δεν ξέρουν από την αρχή.

– Όσοι προτείνουν σίγουρα σημεία

Όλοι τους γνωρίζετε και ξέρετε πώς συμπεριφέρονται στο στοίχημα, θαρρείς και γνωρίζουν τα πάντα και μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι με κάποιο τρόπο, που δεν εξηγούν στο κοινό. Παρά μόνο αναφέρουν τα δικά τους προτεινόμενα παιχνίδια, που είναι δεδομένο ότι θα βγουν.

Αυτή την κατηγορία είναι πιο εύκολο να την αμφισβητήσουν και να διαψεύσουν οι ίδιοι οι παίκτες. Όχι πριν χάσουν πάλι κάποια χρήματα παίζοντας με αυτό τον τρόπο, αλλά τις περισσότερες φορές έχοντας χάσει λιγότερα από ό,τι με τα «σίγουρα συστήματα».

– Όσοι προτείνουν μεγάλα παρολί, συστήματα και μεγάλες αποδόσεις

Στόχος στο στοίχημα είναι το κέρδος, και εδώ μπαίνουν οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας, που… εκμεταλλεύονται σε ένα βαθμό αυτή ακριβώς την προοπτική. Ποιος δε θα ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα ρισκάροντας λίγα; Έτσι, λοιπόν, προτείνουν μεγάλα παρολί (είτε σε αριθμό αγώνων είτε σε αποδόσεις των αγώνων είτε και τα δύο), ή συστήματα με τριάδες, τετράδες κτλ. ή ακόμα προτείνουν υπερβολικά μεγάλες αποδόσεις που είναι δικαιολογημένα μεγάλες λόγω της πιθανότητας εμφάνισής τους.

Σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολο να αντισταθεί ο παίκτης του στοιχήματος. Κάθε φορά τα παιχνίδια αλλάζουν, ο αριθμός των αγώνων και οι αποδόσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά πάντα μένει ένα στοιχείο κοινό. Λίγα βάζουμε, πολλά παίρνουμε.

Ποιοι επηρεάζονται στο LIVE και πώς;

Οι παραπάνω κατηγορίες δεν αντιπροσωπεύουν στο 100% όσους ασχολούνται με την ενημέρωση γύρω από το στοίχημα. Είναι, όμως, ένα δείγμα των όσων πολύ εύκολα μπορούν να παρασύρουν ορισμένους παίκτες και να τους επηρεάσουν αρνητικά όταν παίζουν LIVE στοίχημα.

Οι παίκτες του στοιχήματος, λοιπόν περιτριγυρίζονται από διάφορες υποσχέσεις, προτάσεις και προγνωστικά στοιχήματος. Αν δεν έχουν ορισμένα απαραίτητα χαρακτηριστικά είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν τόσο γενικώς όσο και ειδικότερα στο LIVE betting.

Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος παίκτης:

  • δε γνωρίζει τα βασικά του στοιχήματος

  • δεν ξέρει πώς βγαίνουν οι αποδόσεις και τι είναι γκανιότα και value betting

  • δε μελετά τα παιχνίδια από μόνος του

  • δεν δοκιμάζει συστήματα πονταρίσματος σε θεωρητικό επίπεδο

  • παίζει χωρίς πειθαρχία

  • αποδέχεται άκριτα την ταμπέλα του «ειδικού» στους άλλους

τότε αυτός ο παίκτης είναι πολύ ευάλωτος να ακολουθήσει τέτοιους ανθρώπους σε μονοπάτια που θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Μπορείτε συνδιαστικά να διαβάσετε για τα λάθη που συμβαίνουν από τους παίκτες στο “ταμείο”.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και κατανοήστε ότι όσα πράγματα δείχνουν να ξέρουν όσοι ευαγγελίζονται κέρδη και σίγουρα σημεία μπορείτε να τα μάθετε κι εσείς. Κανείς δεν έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το στοίχημα στις μέρες μας, που στο διαδίκτυο η ενημέρωση είναι… σαρωτική. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούτε άλλους, παρά μόνο τον εαυτό σας. Πάντα μπορείτε να κερδίσετε από άλλες απόψεις και γνώμες.

Βεβαιωθείτε, όμως, ότι κάνετε όλα τα πράγματα που υπό προϋποθέσεις μπορούν να σας εξασφαλίσουν κέρδος.

Ανάμεσα στα όσα πρέπει να κάνει κανείς είναι και το να ασκεί κριτική σε οτιδήποτε ακούει και διαβάζει. Έτσι, όπως θα δοκιμάσετε ένα σύστημα ή μία τακτική (κάνοντας προπόνηση χωρίς χρήματα), με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να κριτικάρετε και όσους γράφουν για το στοίχημα.

Δοκιμάστε όσους σας προτείνουν διάφορά. Δώστε τους χρόνο να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τι κάνουν και μην ποντάρετε χρήματα ακολουθώντας τους αμέσως στα τυφλά.

Κίνδυνοι επιρροής στο LIVE

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν κάποιος θεωρηθεί ευάλωτος, λόγω των ελλείψεων που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στο LIVE betting.

Αυτά μπορεί να είναι:

  • Αλλαγή συμπεριφοράς. Αν κάποιος παίκτης έχει τις γνώσεις που χρειάζεται για να επιτύχει στο LIVE betting, αλλά του λείπει η αυτοπεποίθηση και τα όσα διαβάζει ή ακούει τον πείθουν ότι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζει στο ζωντανό στοίχημα και αυτό να αποβεί καταστροφικό.

  • (Εθελο) Τυφλό ποντάρισμα. Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Κάποιος παίκτης μπορεί να μην παρακολουθεί ζωντανά το παιχνίδι στο οποίο θέλει να ποντάρει στο LIVE (μεγάλο λάθος, καθώς οι στοιχηματικές  πλέον προσφέρουν πολλά παιχνίδια σε LIVE Stream) και να ποντάρει σε μια πρόταση για LIVE στοίχημα από κάποιον, που θεωρεί αξιόπιστο και καλό στη δουλειά του. Η δεύτερη περίπτωση είναι ένας παίκτης να βλέπει το παιχνίδι, αλλά τόσο ένα προγνωστικό πριν από το παιχνίδι, όσο και ένα προγνωστικό για LIVE, να τον επηρεάσουν και να… επιλέξει να μην ποντάρει σε αυτό που βλέπει, αλλά σε αυτό που «βλέπουν» ή προτείνουν οι άλλοι.

  • Συστήματα που δεν δουλεύουν. Όπως αναφέρθηκε στην αρχή κάποιοι προτείνουν συστήματα που υπόσχονται πολλά, αρκεί να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη μέθοδος. Αρκετές φορές, όμως, αυτή δε λαμβάνει υπόψη της το bankroll των παικτών (πχ. martingale) και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα το προαναφερθέν martingale είναι ένα σύστημα που θεωρητικά μπορεί να αποδώσει, αλλά πρακτικά, κάποιος χρειάζεται αστείρευτα αποθέματα χρημάτων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε πιθανά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Αποφύγετε τις «παγίδες»

Παραπάνω αναφερθήκαμε στα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν κάποιους παίκτες να είναι ευάλωτοι. Κάντε τα ακριβώς αντίθετα και οι γνώσεις, τις περισσότερες φορές θα σας δώσουν και αυτοπεποίθηση. Με την αυτοπεποίθηση, τις γνώσεις και στη συνέχεια την εμπειρία, θα μπορέσετε να αποφύγετε τις «παγίδες», που δημιουργούνται από τα προγνωστικά παντός είδους, που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Δείξτε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, αρχικά. Και όταν η μελέτη σας δώσει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τότε θα μπορέσετε να κρίνετε όλους τους υπόλοιπους με τρόπο, που τελικώς θα ωφελήσει μόνο εσάς και το παιχνίδι σας στο LIVE betting.

Relevant news