Οι διδαχές των πρωταθλητών του στοιχήματος

Στο στοίχημα υπάρχουν οι άνθρωποι που παίζουν για να διασκεδάσουν και οι παίχτες που ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών. Ποια είναι όμως η διαφορά των κοινών θνητών από έναν επαγγελματία; Οι παίχτες που κερδίζουν χρήματα από το στοίχημα συμπεριφέρονται και λειτουργούν όπως οι επαγγελματίες οποιουδήποτε άλλου κλάδου που σχετίζεται κυρίως με χρηματοοικονομικά επαγγέλματα. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι κάποιος θα πρέπει να έχει οικονομικές γνώσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον στοιχηματισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία του Μάριου που από ένας απλός γυμναστής στην ηλικία των 34 ετών κατάφερε να δημιουργήσει εισοδήματα μέσω του στοιχήματος. Η οικονομική κρίση τον ώθησε να αναζητήσει άλλους τρόπους βιοπορισμού και να δει με άλλη ματιά την πλατφόρμα του live στοιχήματος.

Για αρχή ο Μάριος παρακολούθησε τις αποδόσεις. Δεν μπορούσε να κατανοήσει την λογική με την οποία γινόταν η αυξομείωση των αποδόσεων μέχρι που άρχισε την παρατήρηση ενός αγώνα και πώς οι γηπεδούχοι ως φαβορί ξεκίνησαν με 1,70 για να φτάσουν στο 1,50 την ημέρα του αγώνα. Ταυτόχρονα, είδε ότι ο αγώνας αυτός ήταν στους πιο δημοφιλείς, συνειδητοποιώντας ότι το σημείο στον άσσο είχε πονταριστεί με σημαντικό τζίρο, εξού και η μειωμένη απόδοση στο 1,50.

Έπειτα, δεν ήταν δύσκολο να επιλέγει την αγορά σημείων με υψηλές αποδόσεις πριν πέσουν, ώστε να μην χάνει σημαντικό ποσοστό από το κέρδος, εξαιτίας της γκανιότας. Ο τομέας της αγοράς ίσως είναι ο πιο σημαντικός στον στοιχηματισμό. Εξαρτάται από το διαθέσιμο κεφάλαιο και την διαχείριση αυτού. Ο Μάριος γνωρίζει μετά από 5 χρόνια εμπειρίας ότι πρέπει το κεφάλαιό του να είναι συγκεκριμένο και ότι δεν μπορεί να αναλώσει πέραν του 5% σε ένα παιχνίδι. Αν π.χ διαθέτει 1000 ευρώ τον χρόνο θα ήταν σημαντικό λάθος να ποντάρει 300 ευρώ.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαχείριση είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιστρέψει το ποσό αν χαθεί το στοίχημα. Τα υπόλοιπα 700 ευρώ ίσως να επαναφέρουν το αρχικό κεφάλαιο, αλλά η στατιστική μας δείχνει ότι το κέρδος δύσκολα θα έρθει, ενώ παράλληλα έχει χαθεί και πολύτιμος χρόνος. Η πειθαρχία ενός παίχτη στην διαχείριση κεφαλαίου είναι η αρχή που πρέπει να υιοθετήσει στον τρόπο σκέψης του είτε είναι επαγγελματίας είτε όχι.

Ο Μάριος είναι ένας επαγγελματίας παίχτης του στοιχήματος, όχι προπονητής. Δεν γνώριζε το πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, ανεξαρτήτως αν του άρεσε το ασιάτικο ποδόσφαιρο στην πορεία, εκτός από το ασιάτικο χάντικαπ. Ήξερε 3-4 πρωταθλήματα ως προς τι συμβαίνει… Γνώριζε για την κυριαρχία της Μπάγερν στη Γερμανία, της Παρί στην Γαλλία, την τριάδα του Ισπανικού πρωταθλήματος και τις ομηρικές μάχες της Τσέλσι με την Μάντσεστερ για το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Χωρίς να έχει προυπηρεσία στην Wall Street αντιμετώπισε αυτές τις ομάδες σαν μετοχές σταθερής αξίας. Γνώριζε ότι δεν μπορούν να χάσουν τα περισσότερα παιχνίδια της χρονιάς και υπολόγισε πόσα χρήματα θα κέρδιζε όταν αυτές οι ομάδες θα έφταναν στο 70% επιτυχιών τουλάχιστον. Διέθετε σταθερά ποσά που στο τέλος τον έστελναν στο ταμείο, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούσε και άλλες στρατηγικές.

Ένας επαγγελματίας όπως ο Μάριος δεν χρησιμοποιεί μια στρατηγική στο παιχνίδι του. Έχει στην φαρέτρα του 2-3 “όπλα” που ξέρει να τα χρησιμοποιεί και να τα συνδυάζει ανάλογα με την περίσταση. Για παράδειγμα, όταν η Μπάγερν δεχόταν γκολ κάλυπτε το Χ, το οποίο εκτοξευόταν. Βλέπετε η παρατήρηση των αποδόσεων και η λειτουργία αυτών τον βοήθησε να έχει εναλλακτικές λύσεις. Με αυτό τον τρόπο οι επιτυχίες του Μάριου ξεπεράσαν το 70%…

Η βασική αρχή του ήταν ότι ποτέ δεν παίζουμε ένα πρωτάθλημα που δεν γνωρίζουμε και όταν θέλουμε να το μάθουμε αφιερώνουμε χρόνο και το αναλύουμε σωστά με βάση την φόρμα, την προϊστορία των αγώνων, τις παραδόσεις που υπάρχουν, τα βαθμολογικά κίνητρα, τα οικονομικά κ.ο.κ. Επίσης, σαν λάτρης του αθλητισμού αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και ο καλύτερος οδηγός στοιχηματισμού είναι να παίζει την ομάδα του, για την οποία γνωρίζει τα πάντα.

Ο Μάριος έχει δοκιμάσει πάρα πολλές στρατηγικές, δεν είναι όμως όλες για εκείνον, όπως δεν είναι όλες για τον κάθε παίχτη. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το άθλημα και το στοίχημα. Η διαφορά του Μάριου με τους φίλους του είναι ότι όταν δεν στοιχηματίζει μονά, φροντίζει να έχει πάνω από 56% στα ποσοστά επιτυχίας.

Αυτό το ποσοστό είναι ο αγαπημένος αριθμός των πρωταθλητών στο στοίχημα. Ξέρουν ότι δεν θα προβλέψουν όλα τα ματς, αλλά γνωρίζουν ότι βρίσκοντας 5-6 παιχνίδια στα 10 με απόδοση άνω του 2,4 θα κερδίσουν τα χρήματα που θέλουν. Ο Μάριος είχε χρησιμοποιήσει μια απλή πράξη… Υπολόγιζε ότι κερδίζοντας 6/10 ματς με ποντάρισμα στο 2,40 θα είχε καθαρό κέρδος 220 ευρώ( 2,40*50=120). Όταν τα πονταρίσματα αυτά ήταν εβδομαδιαία ο Μάριος κέρδιζε 880 ευρώ τον μήνα ή 10,560 ευρώ ετησίως. Δηλαδή 1,056% παραπάνω από το αρχικό του κεφάλαιο!!

Θυμίζοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ένα απόφθεγμα του Αϊνστάιν ότι ο τόκος είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο, αποτελώντας μια ρήση που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους νόμους του στοιχήματος. Πολλοί θα σκεφτούν ότι ο Μάριος έχει εφησυχαστεί και ότι συνεχίζει με το ίδιο μοτίβο τακτικών. Σίγουρα λανθάνουν όσοι το πιστεύουν. Ο Μάριος ξεκινώντας από το μηδέν, έχει δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη εμπειρία, συνεχίζει να είναι γυμναστής και δοκιμάζει τις νέες του στρατηγικές χωρίς να χρησιμοποιεί χρήματα.

Αυτό είναι το μυστικό των πρωταθλητών. Προετοιμάζονται πολύ καλά στην προπόνηση πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι πρωταθλητές του στοιχήματος δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους αθλητές και επαγγελματίες. Με βασική αρετή τους την πειθαρχία δημιουργούν το παραπάνω πλάνο με το οποίο προσπαθούν να προοδεύσουν στον μαγικό κόσμο του στοιχήματος. Εκεί που ο Μάριος “φόρεσε” το καπέλο του χρηματιστή, του μαθηματικού, του προπονητή και όλα όσα καπέλα χρειάστηκαν για να κατακτήσει το δικό του πρωτάθλημα.

Η πειθαρχία χρησίμευσε στον σχεδιασμό, συνδυάζοντας κέρδη και ψυχαγωγία. Παρακολουθώντας το αγαπημένο σου παιχνίδι, ενώ ξέρεις ότι έχεις δομημένο επαγγελματικό πρόγραμμα στοιχηματισμού, αυξάνεις το ποσοστό απόλαυσής σου. Ο Μάριος, πάνω απ’όλα, το απολαμβάνει και δεν αγχώνεται όταν θα χάσει, γιατί ξέρει ότι θα πετύχει τις νίκες που θέλει χρησιμοποιώντας τις πιο έγκυρες στρατηγικές που έχουν δοκιμάσει χιλιάδες συνάδελφοί του σε όλο τον κόσμο. Αν θέλεις να πετύχεις, ξεκίνα με το live streaming και απόλαυσε το ματς που θες, ενώ παράλληλα παρακολουθείς τις αυξομειώσεις των αποδόσεων. Θα εκπλαγείς από τον ίδιο σου τον εαυτό, από τα ίδια σου τα συμπεράσματα…

Relevant news