Περί γκανιότας και αποδόσεων ο λόγος

Ο πρωταρχικός στόχος για κάποιον που παίζει στοίχημα είναι το κέρδος και για αυτό πασχίζει, και σε αυτό ελπίζει. Θέλει οι «κόποι» του όταν καταφέρει να βγάλει ένα στοίχημα σε μια σελίδα στοιχήματος να του αποφέρουν το κέρδος στο οποίο προσδοκούσε. Και όχι σε ό,τιδηποτε λιγότερο από τη δυσκολία του αγώνα ή των αγώνων που επέλεξε. Και κάπου εδώ μπαίνουν στην κουβέντα μας οι αποδόσεις και η περίφημη γκανιότα. Οι αποδόσεις στο στοίχημα είναι το αλατοπίπερο, αυτές που δίνουν και γεύση, ουσία, αλλά και νόημα.

Προφανώς οι αποδόσεις είναι τα άλφα και το ωμέγα για κάποιον που παίζει στοίχημα. Ο κάθε παίκτης ευελπιστεί να βρίσκει και να ποντάρει τα αγαπημένα του παιχνίδια, στις αποδόσεις που ο ίδιος επιθυμεί. Να μην είναι πολύ υψηλή η γκανιότα δηλαδή. Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι η γκανιότα ουσιαστικά είναι το καθαρό κέρδος που μπορεί να αποκομίσει μια στοιχηματική, αν ποντάρει κανείς και στα τρία σημεία ενός αγώνα, τέτοιο ποσό, ώστε και στις τρεις περιπτώσεις να σου αποφέρει το ίδιο κέρδος. Πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες  έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά και βγαίνουν σε πολλούς αγώνες με μικρή ή και μηδενική γκανιότα, δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη τους να παίζει με ίσους όρους και δίκαιους κανόνες. Εξάλλου το αν είναι σωστές οι αποδόσεις που προσφέρει μια σελίδα στοιχήματος, αποτελεί, ένα πολύ σημαντικό παράγοντα και κίνητρο για να εμπιστευτεί κάποιος την τάδε ή τη δείνα στοιχηματική. Με τον ανταγωνισμό βέβαια που υπάρχει πλέον το να βρει κανείς στοιχηματική με πολύ καλές αποδόσεις είναι πολύ πιθανό. Και αυτό γιατί και οι ίδιες οι στοιχηματικές γνωρίζουν ότι βγαίνοντας στην αγορά με υψηλή γκανιότα, είναι λογικό, να χάσουν πελάτες, που θα στραφούν σε άλλες λύσεις.

Το θέμα αποδόσεις είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Δε θα πρέπει οι παίκτες του στοιχήματος να κάνουν υποχωρήσεις σε αυτό το κομμάτι, ουσιαστικά δεν επιτρέπεται. Τι σημασία έχει αν βλέπω ένα ματς να έρχεται, αν δεν με ικανοποιεί, ή δεν είναι σωστή η απόδοση που μου προσφέρεται. Σε βάθος χρόνου παίζοντας έτσι ουσιαστικά τυφλά, θα βγούμε χαμένοι, και μόνο αν σκεφτεί κανείς τη διαφορά στα κέρδη που θα είχαμε αν παίζαμε τις πραγματικές και δίκαιες αποδόσεις. Πολλοί έμπειροι tipster, έχουν ένα κανόνα, ότι θέτουν ένα όριο στην απόδοση που θέλουν από ένα αγώνα. Αν αυτό το όριο δεν υπάρχει εκεί όπου το θέλουν, αλλά πιο χαμηλά, σβήνουν το ματς από το ποντάρισμα τους. Προσοχή, δεν λένε δεν το βλέπουμε να έρχεται το σημείο, αλλά δεν έχει αξία η απόδοση του.

Η πιο σωστή προσέγγιση, είναι πρώτα να σημειώνεις τα σημεία των οποίων οι αποδόσεις είναι value bet και μετά να φτάσεις να σημειώνεις τα παιχνίδια που πιστεύεις πως θα έρθουν άσχετα από αποδόσεις. Αν κάποια από αυτά συμπίπτουν και στις δύο λίστες του, τότε έχεις σημεία να παίξεις. Αν πάλι δεν υπάρχουν κοινά σημεία στις δύο λίστες, τότε προτιμότερο είναι να παίξει κανείς τα σημεία που αξίζουν οι αποδόσεις, παρά αυτά που βλέπει ότι είναι πετσοκομμένες. Γιατί μετά θα ξέρει ότι έχει παίξει σωστά, ότι δεν θα τον έχουν κλέψει στις αποδόσεις, και ότι δεν παίζει και πάλι ΠΡΟΠΟ.

Relevant news