Η στοιχηματική αγορά είναι μεγάλη αλλά και ανοικτή

Τα χρόνια που παίζαμε ΠΡΟΠΟ στα πρακτορεία και τότε που δεν υπήρχε το στοίχημα στην καθημερινότητα μας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το μονοπώλιο στη χώρα μας για μεγάλο διάστημα αποτελούσε μονόδρομο για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος, χωρίς να γνωρίζουν ότι υπήρχε άλλη δίοδος.

Τα τελευταία χρόνια η άνοδος του διαδικτυακού στοιχήματος είναι ραγδαία, και μονάχα μονοπώλιο δεν υπάρχει πλέον. Οι στοιχηματικές εταιρίες ελληνικές και ξένες είναι τόσες που πλέον αποτελεί πονοκέφαλο στον παίκτη ποια να πρωτοδιαλέξει. Πριν από αρκετά χρόνια όταν ακόμη δεν υπήρχε εξοικείωση με το διαδίκτυο, ο,τιδήποτε δεν ήταν στον ΟΠΑΠ, αλλά κάτι άλλο θεωρούνταν λάθος τις περισσότερες φορές, παράνομο και ξένο. Όχι βέβαια ότι δεν υπήρχαν απόπειρες, για αυτοσχέδιες στοιχηματικές εταιρίες, που ρόλο μπουκ αναλάμβανε και ο… καφετζής της γειτονιάς μας, ή τέλος πάντων κάποιος που στα λόγια μπορούσε να εγγυηθεί την καταβολή των χρημάτων σε περίπτωση κέρδους. Η άποψη αυτή όμως ήταν εσφαλμένη.

stoiximatikes etairies

Το στοίχημα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, και μαζί με αυτό το διαδίκτυο. Την έκρηξη αυτή ακολούθησε η αθρόα είσοδος ξένων στοιχηματικών εταιριών στην χώρα μας, εταιρίες κολοσσοί, που γρήγορα απέκτησαν πολλά μέλη ανά την Ελλάδα και έγιναν και εδώ γνωστές, την ώρα που είχαν ήδη «κατακτήσει τον κόσμο». Όμως πάνω που το πράγμα είχε μπει σε μια ρότα, έρχεται η κόντρα του ελληνικού Δημοσίου με αυτές τις στοιχηματικές εταιρίες για το θέμα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου και η αποχώρηση μερικών από των πιο σπουδαίων εταιριών στοιχήματος ήταν πια γεγονός, με όποια αρνητικά ή θετικά στοιχεία προέκυψαν στη συνέχεια.

Ανάμεσα στα θετικά πάντως αυτής της υπόθεσης ήταν ότι την ευκαιρία και το κενό που άφησαν αυτές οι εταιρίες, το κάλυψαν και με το παραπάνω ελληνικές εταιρίες στοιχήματος, γνωρίζοντας απόλυτα την νοοτροπία του Έλληνα παίκτη, και προσαρμόζοντας το προϊόν τους πάνω στις ανάγκες του. Και ενώ και πάλι το στοιχηματικό τοπίο βελτιωνόταν, ήρθαν και τα capital controls, να δώσουν άλλο ένα χτύπημα στο πολύπαθο στοίχημα στη χώρα μας. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι με όλα τα αρνητικά τους, καλώς ή κακώς έγιναν συνήθεια στον Έλληνα και σιγά σιγά προσαρμόστηκε. Το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει και πάλι, το θετικό είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν μια σειρά από εταιρίες στοιχήματος ελληνικές και μη με νόμιμη άδεια λειτουργίας στη χώρα μας που παρέχουν πληθώρα επιλογών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ευγενής ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες, μπορεί να ωφελήσει τις ίδιες αλλά πάνω από όλα τον ίδιο τον Έλληνα παίκτη. Όταν γνωρίζει ότι έχει μπροστά του εταιρίες που εξαιτίας του δυνατού ανταγωνισμού, προσπαθούν να βελτιώνουν μέρα με τη μέρα το προϊόν τους ώστε να είναι ελκυστικό, τότε ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να απολαύσει στοιχηματικές υπηρεσίες υψηλή ποιότητας. Και επειδή ο ανταγωνισμός αυτός δεν σταματάει ποτέ, ο παίκτης θα συνεχίζει να παίζει ολοένα με πιο ευνοϊκούς για αυτόν όρους. Έτσι λοιπόν παρά τις συνεχείς αντιξοότητες στο ελληνικό διαδικτυακό στοίχημα, βλέπουμε ότι η αγορά, παραμένει μεγάλη και ανοικτή, δίνοντας νέο χώρο για κάθε νέα στοιχηματική εταιρία, που θέλει να μπει στον χάρτη του ελληνικού στοίχηματος.

Αφηστε ενα σχολιο