Ασιατικό χάντικαπ

Το στοίχημα είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι σε όλο τον κόσμο και παίρνει διάφορες μορφές και τύπους. Ένας από αυτούς τους τύπους στοιχήματος είναι το Ασιατικό (Ασιατικό χάντικαπ), που είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές στοιχήματος στον κόσμο. Ας δούμε κάποια πράγματα για το Ασιατικό στοίχημα.

Οι ομάδες που παίζουν σε παιχνίδια που προσφέρονται σε ασιατικό χάντικαπ, παίρνουν «πλεονέκτημα» σύμφωνα με τη φόρμα τους, έτσι ώστε για να επαληθευτεί η νίκη της πιο «δυνατής» ομάδας στο ασιατικό, αυτή να πρέπει να πετύχει περισσότερα γκολ. Ουσιαστικά, είναι σαν το ασιατικό χάντικαπ να εξαλείφει την ισοπαλία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις σε αυτά τα στοιχήματα να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το παραδοσιακό 1Χ2, όπου οι πιθανότητες χωρίζονται σε 33%. Έτσι ο παίκτης ποντάρει μία από τις δύο ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο δεν επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό το στοίχημα του παίκτη, και θα δείτε παρακάτω πώς. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά lines του ασιατικού χάντικαπ.

Ασιατικό Χάντικαπ 0 ή Asian handicap 0:0 (Level ball – Draw no bet – DNB)

Στην προκειμένη περίπτωση, το παιχνίδι δεν ξεκινάει με πλεονέκτημα για τη μία ομάδα και μειονέκτημα για την άλλη, όπως συνήθως γίνεται στο ασιατικό χάντικαπ. Αυτό το είδος ασιατικού στοιχήματος είναι το πιο απλό και ουσιαστικά λειτουργεί ως το Draw No Bet.

Το παιχνίδι ξεκινά κανονικά με 0-0 και ο παίκτης επιλέγει μία από τις δύο ομάδες. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε ο παίκτης παίρνει πίσω το ποντάρισμά του. Εννοείται ότι αν κερδίσει η άλλη ομάδα από αυτήν που επέλεξε χάνει το στοίχημα.

Ασιατικό Χάντικαπ 0.0, -0.5 (asian -0.25) και 0.0, +0.5 (asian +0,25)

Τα διπλά ασιατικά χάντικαπ, ουσιαστικά λειτουργούν με τέταρτα. Είναι δηλαδή σαν το παιχνίδι να ξεκινάει με το αουτσάιντερ να προηγείται με 0,25 γκολ. Έτσι, αν κάποιος παίκτης προτιμήσει το αουτσάιντερ, δηλαδή το στοίχημα +0,25, σε περίπτωση νίκης αυτής της ομάδας στο παιχνίδι ο παίκτης κερδίζει το στοίχημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κερδίζει μισό στοίχημα, ενώ αν το αουτσάιντερ χάσει, τότε χάνει το στοίχημα.

Αν επιλέξει το φαβορί στο -0.25, τότε σε περίπτωση νίκης του φαβορί κερδίζει το στοίχημα, σε περίπτωση ισοπαλίας χάνει το μισό ποντάρισμά του, ενώ σε περίπτωση ήττας του φαβορί χάνει το στοίχημα.

Ασιατικό Χάντικαπ -0.5 και +0.5

Πιο εύκολο στην κατανόηση στοίχημα (με λιγότερα αποτελέσματα) από το 0.25, αν και πλέον η λογική είναι παρόμοια. Η ομάδα με το +0.5 ξεκινά το παιχνίδι με μισό γκολ πλεονέκτημα και η ομάδα με το -0.5 ξεκινά με μισό γκολ μειονέκτημα.

Αν κάποιος προτιμήσει το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, δηλαδή το +0.5, τότε σε περίπτωση νίκης του αουτσάιντερ ή ισοπαλίας, κερδίζει το στοίχημα, ενώ σε περίπτωση νίκης του φαβορί χάνει το στοίχημα. Αντίθετα, αν προτιμήσει το φαβορί στο -0.5 τότε σε περίπτωση νίκης του φαβορί κερδίζει το στοίχημα, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας το χάνει.

Ασιατικό Χάντικαπ -0.5,-1 (asian -0.75) και +0.5, +1 (asian +0.75)

Για το συγκεκριμένο στοίχημα ισχύουν τα εξής:

Αν κάποιος προτιμήσει το αουτσάιντερ στο +0,75, κερδίζει το στοίχημά του αν η ομάδα αουτσάιντερ κερδίσει το παιχνίδι ή το παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο.

Σε περίπτωση ήττας του αουτσάινερ με ένα γκολ, χάνει το μισό του στοίχημα, ενώ αν το αουτσάιντερ χάσει με 2 ή περισσότερα γκολ τότε χάνει όλο το στοίχημα.

Αν επιλέξει κάποιος, το φαβορί στο -0.75, σε περίπτωση νίκης του φαβορί με 2+ γκολ κερδίζει το στοίχημα. Αν το φαβορί κερδίσει με ένα γκολ κερδίζει το μισό στοίχημα, ενώ αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή κερδίσει το αουτσάιντερ, τότε χάνει το στοίχημα.

Ασιατικό Χάντικαπ -1 και +1

Αν κάποιος παίκτης ποντάρει στην ομάδα αουτσάιντερ, δηλαδή τη +1, τότε κερδίζει το στοίχημα σε περίπτωση νίκης αυτής της ομάδας ή ισοπαλίας. Σε περίπτωση, που η ομάδα χάσει για ένα γκολ παίρνει το ποντάρισμά του πίσω, ενώ αν χάνει με δύο γκολ και πάνω, τότε χάνει το στοίχημα.

Αν κάποιος προτιμήσει το φαβορί στο -1, τότε κερδίζει το στοίχημα αν το φαβορί κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ, παίρνει τα χρήματά του πίσω αν το φαβορί κερδίσει με ένα γκολ, ενώ χάνει το στοίχημα σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης του αουτσάιντερ.

Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα, που θα πρέπει να γνωρίζετε για το Ασιατικό Χάντικαπ, φυσικά τα lines μπορούν να είναι περισσότερα από ένα γκολ και αντίστοιχα υπολογίζεται πότε κερδίζει το στοίχημα ο παίκτης.

Σε επόμενα κείμενα θα ασχοληθούμε και με άλλα είδη του ασιατικού χάντικαπ, όπως στα over/under ή στο ζωντανό στοίχημα με ασιατικό.

Αφηστε ενα σχολιο